Opći uvjeti korištenja - poslovanja

Pretplatu putem interneta na izdanja ustanove Edit (tiskana i digitalna) možete obaviti po završetku procesa registracije.
Proces registracije obuhvaća prikupljanje Vaših podataka u svrhu ispunjenja naših obveza prema Vama kao našem pretplatniku.
Polja označena * su obavezna, a preporučamo da unesete i kontakt broj telefona / mobitela kako bi Vas mogli kontaktirati u što kraćem roku ukoliko je to potrebno.
Registrirati se može svaka pravna ili punoljetna fizička osoba upisom traženih podataka tijekom procesa kupnje.
Po obavljenoj registraciji kupnja se obavlja na način opisan u odjelku „Kako kupiti“

Posebni uvjeti poslovanja primjenjuju se uz promotivnu prodaju paketa ili druge akcije, a što će biti vidljivo iz ponude u web shopu.
Prodavatelj elektronske usluge je:
Naziv tvrtke:  Novinsko izdavačka ustanova Edit Rijeka,
Adresa:  Zvonimirova 20a, 51000 Rijeka
Zemlja: Hrvatska
OIB: 05411016988
MBS: 040078287
Subjekt upisan pri trgovačkom sudu u Rijeci.

Telefon:   00385 (0)51 228 763
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kupac je svaka pravna i punoljetna fizička osoba koja izvrši proces registracije, izabere za kupnju jedne elektronske usluge iz internet trgovine, ispuni i pošalje Prodavatelju elektroničku narudžbu te izvrši plaćanje putem jednog o ponuđenih vrsta plaćanja.

Cijene navedene u internet trgovini su maloprodajne, izražene u HRK i uključuju PDV, a u slučaju pretplate na tiskano izdanje i trošak dostave na traženu adresu.
Cijene navedene u drugim valutama su samo informativne.
Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude u internet trgovini vrijede iskjučivo u trenutku narudžbe / plaćanja i podložni su promjeni ili uklanjanju iz ponude bez prethodne najave.
Plaćanje proizvoda iz internet trgovine može se izvršiti putem kreditnih kartica, uplatom po predračunu (bankovnim transferom) ili uplatom u gotovini u sjedištu ustanove svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Isporuka tiskanog izdanja započinje u roku od 3 dana od dana uplate na ispravno naznačenu adresu tijekom kupnje u web shopu. Ukoliko se s isporukom tiskanog izdanja započne nakon isteka predviđenog roka, za dane kašnjenja kupcu će se automatizmom produžiti razdoblje pretplate.
Isporuka tiskanog izdanja obavlja se putem nacionalne pošte, u sklopu usluge dostave tiskovina, a prema pravilima i uzancama pošte.
Mjesto isporuke digitalnog izdanja je web stranica http://abbonamenti.editdigital.hr uz korištenje passworda dobivenog unutar 24 sata od momenta uspješnog terećenja kartice. Ukoliko se kartica ne tereti uspješno Edit ne snosi posljedice za kasniju dostavu passworda. Password se kupcu dostavlja mailom na mail adresu kupca navedenu u registraciji prilikom kupovine.
Kupac može odustati od kupnje sve do momenta terećenja kartice ili, ukoliko plaća bankovnim transferom, do izvršene uplate na račun Edita.
Pretplata na digitalno izdanje dostupna je kupcima bez obzira na njihovo sjedište.

Kupac plaćanje može obaviti na dva načina – kreditnim (i debitnim) karticama ili bankovnim transferom. Plaćanje bankovnim transferom je, u pravilu, namijenjeno  za kupce s područja Hrvatske. Ukoliko se kupac izvan Hrvatske odluči za plaćanje bankovnim transferom svi bankarski troškovi takve vrste plaćanja terete kupca i smatrat će se da je kupac u cjelosti platio odabrani proizvod kada na računu Edita bude iznos iz cjenika ovog web shopa oslobođen bilo kakvih dodatnih davanja bankama.

Zadržavamo pravo na pogreške u opisu i fotografijama proizvoda u internet trgovini.
Novinsko izdavačka ustanova Edit ne preuzima odgovornost za troškove korištenja računalne opreme i internet usluga kako bi pristupio i koristio internet trgovinu (troškovi fiksnih i mobilnih telefona, internet promet i slični troškovi).
Novinsko izdavačka ustanova Edit ne preuzima odgovornost za sadržaj tuđih stranica na koje možete biti diretno ili indirektno preusmjereni putem linkova na ovoj internet stranici te izjavljuje da u trenutku postavljanja linkova na njima nije bilo nelegalnog / nedozvoljenog sadržaja.